Radioaamuhartaus Radio Deissä 2001-05-25 Veli-Matti Hynninen

väkevä

Martti Väkevä lyötiin OCM Suomenlahden ritariksi Hämeenlinnassa 19.5.2001

Toivotan sinulle tänä aamuna armoa ja rauhaa Jumalalta meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta. Ole tervehditty ja onniteltu sinä Jumalan lapsi, sinä Jeesuksen oma, sinä pelastettu Kristuksen ruumin jäsen. Sinä olet osa häntä. Jumala itse on lupauksensa mukaan sinun kanssasi tänään, sinä et ole yksin, sinä saat iloita ja luottaa Jumalaan. Sinä saat iloita tänään toisen ihmisen kohtaamisesta, toisten tuottamasta ilosta ja siitä ilosta mitä sinä tänään jollekin toiselle ihmiselle tuot. Jumala itse, Hänen Pyhä Henkensä täyttää sinut tänään ilolla ja rauhalla. Hän lahjoittaa sinulle antaumuksen, antaumuksellisen luottamuksen näkymättömään todellisuuteen. Jumala itse on todellisesti läsnä sinun elämässäsi.

Tämä kevään korva ja kesän alku on täynnä monenlaista juhlaa. On ollut äitienpäivää, kaatuneiden muistopäivää, Snellmanin päivää, suomalaisuuden päivää; liputuspäiviä nämä kaikki. Ja edessä on koulujen päätöspäivää, lippujuhlapäivää ja vaikka minkälaista juhlapäivää. Tietysti kirkkovuoden juhlapäivät ovat meille kristityille aina suurimpia juhlapäiviä siksi, että sitovat meidän elämämme Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen elämään. Kirkkovuoden juhlat nykyistävät eli aktualisoivat pelastushistoriaa. Me emme vain muistele pääsiäistä, rukouspäiviä, rukoussunnuntaita, eilen ollutta helatorstaita ja kohta koittavaa helluntaita.

Me emme vain muistele tai vietä vaan me elämme Jeesuksen elämän vaiheet uudestaan todeksi. Kristus tulee myös sillä tavalla keskellemme, että koko pelastushistoria eletään todeksi. Tämä ei ole vain meidän pappien tai seurakunnassa työtä tekevien etuoikeus viettää jatkuvaa juhlaa vaan tämä on jokaisen Jeesuksen Kristukseen kastetun, pelastetun etuoikeus, elää jatkuvasti Herran Jeesuksen Kristuksen seurassa.

Jumala itse on nytkin, tällä hetkellä sinun kanssasi. Henkensä välityksellä hän nyt koskettaa sinua. Ota vastaan hänen siunauksensa. Vaikka minä joka nyt välitän tämän siunauksen sinulle, en sinua näe, sinä vain kuulet, mutta henki kulkee rajoituksetta. Se ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Jumalan Pyhä Henki siunaa nyt sinua.

Tuossa äitienpäivän alla satuin kuulemaan radiosta, kun yhtä kunniamerkin saanutta äitiä haastateltiin. Koskettavasti hän kertoi elämästään, kamppailustaan, mikä ei suinkaan ollut alkuunkaan helppoa. Liikuttava elämäntarina. Sitten toimittaja kysyi jännittääkö nyt, tai miltä nyt tuntuu mennä Tasavallan Presidentin pöytään ja ottaa vastaan kunniamerkki? No, tuo paljon kokenut nainen vastasi toimittajalle, että eihän se nyt hirveästi jännitä, mutta "onhan se mukava juoda presidentin kanssa presidentti-kahvia samassa pöydässä." Ja sitten hän nauraa heläytti siihen päälle. PRESIDENTIN KANSSA PRESIDENTTIKAHVIA!

Tuohon lauseeseen sisältyy hyvin tärkeä viesti. Hienointa mitä ihminen voi kokea maanpäällä on kohdata toinen ihminen kasvoista kasvoihin, tuntea hänen läheisyytensä, olla samassa pöydässä tai tuntea olevansa samassa veneessä kuten usein sanomme. Päästä samaan pöytään ja vielä nauttia hänen – tuon toisen – itsensä merkkistä kahvia. Kun kerran kysyttiin tunnetulta psykiatrilta R.D. Laingilta mikä on tehokkain lääke ihmismielen sairauksiin? Hän vastasi: "Mikään ei vaikuta kemiaamme niin nopeasti kuin toinen ihminen." Me olemme lääkettä toistemme haavoihin. Me voimme vaikuttaa myönteisesti olemalla lääkettä, tai kielteisesti myrkyttämällä. Mutta aina me vaikutamme toisiimme enemmän kuin aavistammekaan. Siksi tänään kohtaamasi ihmiset ovat sinulle ja sinä heille tavattoman tärkeitä.

Ja vielä enemmän. Emme nauti vain toistemme seurasta. Me saamme nauttia presidenttikahvia Jumalan juhlapöydässä. Elämän suurin salaisuus on Jumalan todellinen läsnäolo sinun elämässäsi. Hän ei ole vain lupaus tai vain muisto tai opetus tai aate. Ei sinnepäinkään. Hän on henkilökohtaisesti, todellisesti läsnä sinun elämässäsi.

Tämä ammu, helatorstaita seuraava aamu on hyvin merkittävä aamu sinun elämässäsi. Tästä on yhdeksän päivän matka helluntaihin. Me teemme nyt NOVENA- matkan helatorstaista helluntaihin. Kuulit oikein: me teemme yhdessä seuramatkan, jonka nimi on NOVENA. No. Miksi tämä nimi ja mihin me nyt matkustamme, sinä kysyt.

NOVENA tarkoittaa yhdeksän päivän ajan rukoilemista. NOVENA sai alkunsa helatorstaista, kun Jeesuksen oppilaat jäivät tänne maanpäälle, kun meidän Herramme astui ylös taivaisiin, korotettiin Jumalan luo, taivaalliselle valtaistuimelle. Jeesus lupasi lähettää henkensä, Pyhän Hengen heidän päälleen ja samalla pyysi rukoilemaan Hengen vuodattamista. Jeesuksen oppilaat rukoilivat yhdeksän päivän ajan aina helluntaihin asti jolloin Henki laskeutui heihin.

Tästä syntyi uusi rukouskäytäntö rukoilla jonkin asian puolesta intensiivisesti yhdeksän päivän ajan.

Kokeile. Rukoile ystäviesi kanssa tai vaikka yksin, mutta rukoile määrätietoisesti sinulle tärkeän asian puolesta yhdeksän päivän ajan. Jos rukoilet kumppanin löytymistä, se on nimeltään Kumppani-novena. Jos rukoilet terveyttä, se on Terveys-novena. Jos rukoilet apua johonkin hätätilanteeseesi, se on Apu-novena jne. Mutta tärkein on aina helluntainovena. Nyt rukoilemme Pyhän Hengen vuodattamista. Uutta herätystä. Me rukoilemme juuri näinä päivinä, että Hengen tuli syttyisi ja sytyttäisi meidät. Me rukoilemme Hengen virvoitusta, Hengen sadetta, Hengen tuulta, Hengen kosketusta. Jumala lähetä Pyhä Henkesi, paranna meidät, uudista meidät, herätä meidät uuteen todellisuuteen, uuteen elämään.

Minä rukoilen sinulle nyt antaumuksellista luottamusta näkymättömän maailman todellisuuteen. Rukoilen sinulle Jumalan kosketusta, toisen ihmisen kosketusta,. Rukoilen sinulle Jumalan läheisyyttä, toisen ihmisen läheisyyttä.

Armon ja lohdutuksen Jumala, Rakas Taivaallinen Isä, Me kiitämme sinua tästä ihanasta uudesta päivästä, jolloin saamme jättää itsemme, toinen toisemme ja kaiken sinun hoitoosi. Kiitos että sinä lupauskesi mukaan olet lähellä meitä, annat itsesi meille voimaksi, iloksi, vapaudeksi. Kiitos että sinulta saamme uuden innon, innostuksen, rohkeuden ja valon.Kiitos Herra että sinä itse olet meidän kanssamme.Sydämemme janoaa Sinun Henkeäsi Kuin kuivuuteen nääntyvä maa vettä.Lähetä virvoittava sateesi, Tee meidät eläviksi, auta uuteen alkuun.Me odotamme ja ikävöimme sinun ihmettäsi, Kosketustasi,Kosketa meitä Hengelläsi hellästi tai ravistavasti, siten kuin sinä nyt näet hyväksi meille.Sinä voit muuttaa uupumuksemme voimaksi, tyhjyytemme täyteydeksi, köyhyytemme yltäkylläisyydeksi.Sinä – vain sinä – voit vastat meitä syvimpään kaipaukseemme. Kiitos Herra että saamme sinut, että sinä täytät meidät voimallasi, hyvyydelläsi, rakkaudellasi.Kiitos että sinun taivaallinen ilosi voi valloittaa meidät.Kiitos Herra tästä ihmeellisestä päivästä, kiitos helluntainovenasta, lupauksestasi, että Sinä olet olet todellisesti läsnä meidän elämässämme.

Kiitos Herra! Kunnia Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle, niin kuin oli alussa, nyt on ja aina, iankaikkisesta iankaikkiseen Aamen.