Iltarukous Radio Deille

110701 Veli-Matti Hynninen

Siperialaiset

Siperialaiset jäänveistotaitelijat Loviisan pappilassa 2001

Pyhä Jumala rakas Taivaallinen Isä me kiitämme sinua tästä ihanasta, ihmeellisestä päivästä joka nyt päättyy. Kiitos että olemme saaneet elää tämän päivän sinun lapsinasi. Kiitos että saamme kantaa sinulle kiitoksen kaikesta siitä hyvästä mitä tänään koimme. Kiitos että saamme anteeksi sen missä erehdyimme, missä poikkesimme sinun tieltäsi. Kiitos että sinä tunnet salatuimpaan saakka. Kiitos kesästä, tästä ihanasta valosta, lämmöstä ja rakkaudesta jolla meidät ympäröit. Kiitos ilosta, ihmisistä, läheisistä, kaikista meille tärkeistä, myös tuntemattomista, vieraista maista ja kansoista. Kiitos että kaikki saamme sulkeutua sinun isälliseen ja turvalliseen suojelukseesi.

Kiitos että sinä armahdat, hyväksyt meidät. Opeta meitä armahtamaan toisiamme. Varjele meitä omahyväisyydestä ja ylpeydestä. Opeta meitä kohtaamaan toisemme iloisesti ja luottavaisesti. Auta meitä antamaan toisillemme anteeksi. Särje sydäntemme kovuus, anna ymmärrystä, rakkautta, iloa. Herra vapauta meidät. Vapauta kaikesta mikä kahlitsee elämäämme, vääristää sitä. Auta meitä kohtaamaan toisemme ennakkoluulottomasti ja syvällisesti. Herra hävitä pinnallisuus ja piinallisuus. Poista sodat, anna rauha. Lähetä meidät maailmaan oikeudenmukaisuuden ja rauhan tekijöiksi.

Kiitämme sinua ennen kaikkea pelastuksesta jonka meille lähetit Pojassasi Jeeseuksaessa Kristuksessa. Kiitos että anteeksiantamuksesi kautta johdatat meidät läheiseen yhteyteen sinuun ja toinen toisiimme.

Siunaa ja varjele meitä nyt alkavana yönä. Anna meidän nukkua rauhassa, levätä sinun suojassasi. Kiitos Herra että tämä hetki, tuleva ja kaikki on sinun varassasi. Kiitos että sinä johdatat meitä ja lahjoitat meille rauhan.

Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua. Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.