Palaa kohteeseen Elämäni varrelta

OCM-SuomenlahtiArvoisat Ritariveljet ja Ladyt

Kymmenettä vuotta kestäneen komtuurikauteni päättyessä kiitän lämpöisesti teitä menneiden vuosien mukanaolosta ja toiminnasta. Komturiamme perustamisesta (29.10.1997) tuli juuri kuluneeksi yhdeksän vuotta, joten seuraavaksi saamme viettää pyöreää kymmenvuotisjuhlaa.

Ylimääräisessä vuosikokouksessa 30.10.2007 valitsimme uudeksi komtuuriksi Mika Pynnösen. Lämpöiset onnittelut!

Hallitukseen valittiin hänen lisäkseen Veli-Matti Hynninen. Tiit Salumäe ja Juha Turja. Luovutan komtuurin riipuksen Mikalle menestyksen ja siunauksen toivotuksin. Tulen kiitollisena kantamaan emeritus-komtuurin hopeariipusta, jonka valittu komtuuri voi luovuttaa edeltäjälleen.

Vuoden 2007 ensimmäinen kokoontumisemme pidetään teatterin merkeissä loppiaisaattona, perjantaina 5.1.2007 klo 19-23.30.

Aloitamme illan teatteriperinteemme mukaisesti Helsingin Kaupunginteatterin Studio Elsassa, Ensi linja 2, klo 19. Morris Panychin näytelmässä Täti ja minä (Auntie and Me) näyttelevät Ritva Valkama ja Jouko Klemettilä. Esitys kestää kaksi tuntia.

Pyydän ilmoittamaan minulle tulostanne ja suorittamaan maksun (23 euroa) tililleni 203118-60680 perjantaihin 15.12.2006 mennessä.

Heti teatterin jälkeen noin 21.15 siirrymme teatteri-illalliselle ritarikuntamme kantapaikkaan Ravintola Graniittilinnaan, Säästöpankinranta 6 (Hakanimen torin tuntumassa).

On ilo tavata ritarillisissa merkeissä ja käynnistää uutta vuotta arvokkaassa seurassanne.

Valoa kaamokseen ja iloa adventinaikaan!

Helsingissä 30.11.2006

Veli-Matti Hynninen
emeritus

Rakkaat Ritariveljet ja Ladyt

Kuuma ja kaunis kesä lahjoitti meille myös onnistuneet ritaripäivät Tallinnassa. Korkeatasoinen ohjelma ja runsas osanotto kruunasivat ponnistelumme ritaripäivien onnistumiseksi. Kiitokset kaikille teille.

Komturiamme hallituksen (Veli-Matti Hynninen, Kuno Pajula, Matti Paavilainen ja Mika Pynnönen) ja allekirjoittaneen toimikausi päättyy 31.10.2006. Sitä ennen pidämme vuosikokouksen maanantaina 30.10.2006 klo 18-22 Ravintola Graniittilinnassa (Kabinetit Linna ja Olvi varattu meille) , Säästöpankinranta 6, Helsinki (Hakaniemen torin tuntumassa).

OCM-Suomenlahti perustettiin Loviisan pappilassa 29.10. 1997. Täytämme siis yhdeksän (9) vuotta 29.10.2006. Vuosikokouksen yhteydessä nautimme yhdeksänvuotisjuhla-aterian ja samalla miettiä miten juhlistamme vuoden kuluttua pyöreitä vuosiamme.

Vuosikokouksessa valitsemme komtuurin, sihteerin, rahastonhoitajan ja hallituksen. Laadimme myös toimintasuunnitelman uudelle toimintakaudelle ja käymme läpi muut vuosikokousasiat.

Vuoden 2006 jäsenmaksu 100 euroa suoritetaan lokakuun aikana tilille OCM-Suomenlahti 112430-205990. Viitenumerosi on tärkeää merkitä suoritukseen.

Lämpöisin ritariterveisin Helsingissä Aleksis Kiven päivänä 10.10.2006

Veli-Matti Hynninen
komtuuri
Kutsu teatteriin ja ritari-illalliselle 2.5.2006 klo 19

Arvoisat Ritarit ja Ladyt


Komturiamme on saanut kunniatehtävän järjestää ritaripäivät 19.-21.5.2006 Tallinnaan.
Olette saaneet jo ohjelman ja ilmoittautumisohjeet 3.4. mennessä. Toivon hartaasti, että järjestäjinä ja ritaripäivien isäntinä voisimme olla mahdollisimman täysilukuisina paikalla Tallinnassa. Pyydän kohteliaimmin, että varmistatte mukana olonne.

Ennen ritaripäiviä pidämme OCM-Suomenlahden oman illanvieton Helsingissä heti vapun jälkeen 2.5.klo 19-24. Aloitamme illan Helsingin Kaupunginteatterissa klo 19. Ohjelmassa on unohtumaton suurmusikaali EVITA. Musikaali seuraa legendaarisen Evitan elämää Juan Peronin vaimona. Kun hänen diktaattorimainen miehensä kohoaa presidentiksi, karismaattinen kaunotar Evita ylenee samalla Etelä-Amerikan mahtavimmaksi naiseksi.

Evitan jälkeen siirrymme viihtyisään Graniittilinnaan, jossa pidämme kevätkokouksen ja nautimme ritari-illallisen. Teatterilipun (47 e) lisäksi jokainen huolehtii itse illalliskuluistaan (ruoka-ja juomavalinnoistaan). Mukaan on kutsuttu Virosta ritaripäiväsihteerimme Triin Aermates, joka kertoo Tallinnan ritaripäivien yksityiskohdista.

Odotan, että ilmoitatte minulle sähköpostilla tai tekstiviestillä osallistumisestanne ritari-illanviettoomme pian, viimeistään 19. huhtikuuta.

Iloa ja siunausta paastonaikaan ja lähestyvään pääsiäiseen.

Helsingissä paastonaikana 30.3.2006

Ritariterveisin
Veli-Matti Hynninen
Rakkaat Ritariveljet + Ladyt

Toivotan iloa ja aurinkoa kukoistavaan loppukesään.

Uudistan kunnioittavan kutsun saapua 27.8.klo 14 Loviisan pappilaan (Rantatie 44) ja klo 18 Loviisan kirkkoon kesänpäätösjuhlaan (ohessa kutsukortti).

Itä-Suomen komtuurian kanssa tehtävä yhteismatka (ritarit + ladyt) Viroon 30.9.-2.10. lähestyy. Lähtö perjantaina 30.9. illan suussa ja paluu sunnuntai-iltana myöhään. Perjantaista lauantaihin olemme Tallinnassa ja lauantaista sunnuntaihin Haapsalussa. Tarkempi ohjelma ja kustannukset selviävät vasta kun osanottajamäärä vahvistuu. Pyydän ilmoittautumaan minulle pian, viimeistään 27.8. mennessä.

Ohessa on myös painoon menevää rosteria koskeva kirje. Pyydän, että tarkastatte vanhasta rosterista yhteys- ynnä muut tietonne ja lähetätte suoraan korjaukset pääsihteerille j-schumacher@kolumbus.fi pikaisesti (viimeistään 16.8. mennessä).

Lämpöisin ritariterveisin
Veli-Matti Hynninen, 20050809

ONNITTELUT ANDRES PÖDERILLE
OCM-Suomenlahden ritariveli Andres Pöder on valittu Viron arkkipiispaksi.
Parhaimmat onnen ja siunauksen toivotukset rakkaalle ritariveljellemme!
Komtuuri


OCM-Suomenlahti
Ritarikirje 20050611

Rakkaat ja Kunnioitetut Ritariveljet

Kesä on vallannut mielet, luonto kukoistaa, on suvi sieraimissa ja suussa. Toivotan teille kaikille lämpöistä ja aurinkoista kesää.

Komturiamme oli hyvin edustettuna Vaasan ritaripäivillä toukokuussa. Opetusneuvos Veikko Pöyhönen lyötiin ritariksi. Parhaimmat onnittelut ritariveljellemme Veikolle. Joitakin kuvia on nähtävänä kotisivullani www.hynninen.info. Myös ritarikunnan asioista voi lukea samalta sivulta www.hynninen.info/OCM-Suomenlahti. Saimme myös tehtäväksi ryhtyä valmistelemaan ensi kevään ritaripäiviä 19.-21.5.2006 Loviisaan tai Tallinnaan (tai yhdistettynä molempiin).

Ensimmäinen valmistelukokous pidetään 14.6. klo 13-15 Tallinnassa Viron kirkon konsistoriossa. Kokoukseen on kutsuttu komturiamme hallitus (Kuno Pajula, Matti Paavilainen, Mika Pynnönen, Veli-Matti Hynninen) sekä virolaiset ritarit Andres Pöder, Tiit Salumäe ja Raido Rüütel. Olen kutsunut kokoukseen myös Juha Turjan ja Martti Väkevän, jotka ovat siihen aikaan Virossa. Jos matkanne osuisi tuona päivänä Tallinnaan, tervetuloa suunnitteluun mukaan. Tärkein tehtävämme tässä vaiheessa on ratkaista ritaripäivien pitopaikka ja alustava ohjelma.

Kutsun ritarikuntamme jäsenet osallistumaan myös muihin kesän tapahtumiin:

5-7.8.2005 Loviisan rauhanfoorumissa uskonnot kohtaavat ekumenian hengessä. Puhujina mm. oikeushammaslääkäri Helena Ranta, suurlähettiläs Ilari Rantakasi ja ministerineuvos Kari Kahiluoto. Ohjelmassa konsertteja, puisto- ja toritapahtumia, kynttiläkulkue ynnä muuta kiinnostavaa. (kts. www.rauhanfoorumi.fi)

Torstaina 7.7. klo 18 kutsumme teidät allekirjoittaneen kesämaalle Enonkoskelle seuroihin. Puhujina ovat mm. Ahti Hirvonen, Raimo ”Höyry” Häyrinen ja ”imaami” Seppo Kosonen. Tarjolla savusauna ja muikkuja.

Lauantaina 27.8.klo 14 odotamme teitä hartaasti Loviisan pappilaan perinteiseen kesänpäätösjuhlaan. Ohjelman lomassa pientä purtavaa muurinpohjalta ja maakunnalliset seurat Loviisan kirkossa. Mukana mm. Herännäisnuorten kuoro.

Syksyllä 30.9. –2.10. on suunnitteilla Itä-Suomen komturian kanssa retki Viron Haapsaluun. Loppuvuoden ohjelmaan kuuluu perinteisiä teatteriretkiä ja ritari-illallisia. Kansainvälisille ritaripäiville ilmoittautuneet matkustavat Konstanziin syyskuussa.

Vuoden 2005 jäsenmaksu

Pyydän suorittamaan jäsenmaksun 100 euroa kesäkuun aikana OCM-Suomenlahden tilille

Viitenumerosi on tärkeä.

Ritarikuntamme on saanut uuden suojelijan Theodorus II:n. Rukoilemme hänen pyhyydelleen parhainta menestystä.

Lämpöisin toivotuksin Loviisan pappilasta

Veli-Matti Hynninen
komtuuri
www.hynninen.info
www.hynninen.info/OCM-Suomenlahti
0400-214971


ORDO SANCTI CONSTANTINI MAGNI

Kansainvälinen Hallitus

Kansleri Raimo Ilaskivi
Pääsihteeri Jürgen Schumacher
Varakansleri Hans-Olof Kvist
Varainhoitaja Reino Koskinen

Kiitän sydämellisesti arvokkaasta onnittelustanne 2003-09-04 vastaanotettuani rauhanlähettilään arvon ja piispallisen siunauskirjan.

Toivotan kauttanne parhainta menestystä ja siunausta ritarikunnallemme.

Loviisan pappilassa 2003-09-08

Veli-Matti Hynninen
OCM-Suomenlahden komtuuri
puh. 0400-214971


OCM-ritarikunnan Suomenlahden komturian ritaripromootio toimitettiin 18.1.1998. Loviisan kirkossa. Promootion aluksi lääninrovasti Veli-Matti Hynninen toimitti ekumeenisen jumalanpalveluksen, jossa avustivat rovasti Veikko Lisitsin ortodokseisesta kirkosta, Sylvano Kornelio ja Tapio Lumioksa katolisesta kirkosta ja läänirovasti Tiit Salumäe Viron luterilaisesta kirkosta. Promootion jälkeen vierailtiin Riita Nelimarkan ja Jaakko Seeckin Galleriassa Bongan linnassa. Juhlapäivällisellä Skan Ravintolassa puhuivat komtuuri Veli-Matti Hynninen, pääsihteeri Torsten Vorselman ja ritari Raido Rüütel.

OCM-Suomenlahden komturian hallitus: komtuuri, lääninrovasti Veli-Matti Hynninen, varakomtuuri, emeritusarkkippispa Kuno Pajula, sihteeri-rahastonhoitaja, pankinjohtaja Mika Pynnönen ja komturian jäsen, kirjailija Matti Paavilainen. OCM-Suomenlahden ritarit:Rovasti Veikko Lisitsin, KotkaKirjailija Matti Paavilainen, KotkaLääninrovasti Veli-Matti Hynninen, LoviisaViestintäjohtaja Jukka Kesti-Helia, LoviisaTyönjohtaja Juha Turja, LoviisaOopperalaulaja Marko Putkonen, PernajaPankinjohtaja Mika Pynnönen, PorvooRovasti Urpo Kokkonen, HelsinkiDosentti Tapio Lampinen, LohjaEmeritusarkkipiispa Kuno Pajula, TallinnaOsastojohtaja Raido Rüütel, TallinnaLääninrovasti Tiit Salumäe, HaapsaluSakari Erolin, KotkaMartti Väkevä, LoviisaKirkkoherra, rovasti Andres Pöder, PernuHead of Development/YLE Arto Veräjänkorva , HelsinkiKaupunginjohtaja Olavi Kaleva , LoviisaToimitusjohtaja Oskar Vilkevuori, Helsinki Ordo Sancti Constantinti (OCM) ritarikunnan kansainväliset ritaripäivät pidettiin Helsingissä 12.-14.6.1998 Ritarikunnan suojelija, Aleksandrian patriarkka Petros VII oli silloin ritarikunnan vieraana. OCM-Suomenlahden ritarikokelaat arkkipiispa Kuno Pajula ja dosentti Tapio Lampinen lyötiin silloin ritareiksi.Kirje komtuurilta 14.9.2004Tiedote 25.08.2003Kutsu Loviisan rauhanfoorumiin 2.-6.8.2003.OCM-Suomenlahden Komtuuri 2.7.2002OCM-Suomenlahden jäsenkirje YK:n viikolla 21.10.2001Hämeenlinnan ritaripäivien 19.-20.5.2001 kuvasatoaOCM-Suomenlahden jäsenkirje pääsiäisenä 2001OCM-Suomenlahden jäsenkirje 10.1.2000OCM-Suomenlahden jäsenkirje 2.11.2000Referaatti ritaripromootiostaTiedote Helsingin ritaripäivistä 12.-14.6.1998